*Nettavisen* Nyheter.

Oslo har strødd ny grusrekord

Kraftig snøfall og plutselig væromslag har ført til mange dager med glatte veier i Oslo denne vinteren. Bymiljøetaten melder om grusrekord. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

I Oslo er det blitt strødd om lag 22.000 tonn med grus på glatte veier så langt denne sesongen. Det er mer enn noen annen vinter Bymiljøetaten har tall på.

04.02.18 14:26

Bare i januar er det blitt strødd 7.000 tonn med grus over om lag 100 mil fortau, skriver Aftenposten.

– Det er mye mer enn noe annen vinter så lenge jeg har tall for det – det vil si tilbake til 2004/2005, sier seksjonssjef Joakim Hjertum i Bymiljøetaten til avisen og viser til at forrige «grus-toppår» var vinteren 2009.

Les også: Kulda biter seg fast på Sør- og Østlandet: Nå blir det 30-40 minus

Den gang ble det kjørt ut rundt 17.000 tonn grus.

– Så vi har strødd hele vinteren. Jeg føler vi nesten ikke har gjort annet, sier Hjertum avisen.

Han opplyser at om noen likevel opplever glatte veier, kan de ringe inn så vil etaten kjøre ut og strø på nytt.

Brudd

Men vekslende pluss- og minusgrader, samt nedbør, har gitt svært glatt føre. Fredag var 425 personer innom Oslo legevakt med mulig benbrudd, skriver Aftenposten.

– Vi har ikke oversikt over hvor mange som faktisk hadde brudd, men statistisk sett er det 30–40 prosent av dem som kommer inn har det. Det var en travel dag, sier lege Eline Furenes ved legevakten i Oslo.

Lørdag var 186 personer innom for undersøkelse.

Kaldt

Natt til lørdag ble det målt hele -35,3 grader på det kaldeste stedet i landet, Folldal i Hedmark. Den bitende kulda vil vedvare Østafjells ut i neste uke, ifølge meteorologene.

– Det er bare å kle seg godt, spesielt på de kaldeste stedene der det kan komme ned i 30–40 kuldegrader. Man bør vel egentlig spørre seg selv hvor mye man vil være ute når det er så kaldt, er meteorolog Kristen Gislefoss' råd til dem som befinner seg på det indre Østlandet de kommende dagene.

Den kalde periode vil vedvare i hvert fall fram til torsdag, da kan det komme en endring, sier meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.