Gå til sidens hovedinnhold

Oslo innfører gult nivå i barnehager, barneskoler og ungdomsskoler

Oslo innfører gult nivå i barnehager, barneskoler og ungdomsskoler. Videregående skoler må vente enda noen dager.

Barnehagene og barneskolene i Oslo har hatt rødt nivå den siste uken, mens ungdomsskolene har hatt rødt nivå siden midten av november. Fra onsdag skal alle skolene over på gult nivå. Elever i videregående må derimot vente enda litt, men kanskje bare én uke, varslet byrådsleder Raymond Johansen på byrådets pressekonferanse mandag.

– Vi må se an situasjonen blant de eldre ungdommene ennå litt. Det ligger an til flere lettelser allerede neste uke. Da står tiltak for eldre ungdommer først i køen, sa Raymond Johansen.

For de minste barna er derimot smittetallet sunket.

– Markant lavere smittetall blant de yngre barna. Det er veldig bra, sier oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen.

– Barn og unge skal ikke ha en høyere tiltaksbyrde enn andre. Det er på tide å gi barna litt mer av hverdagen tilbake, sa Thorkildsen, som la til at de vil vurdere å gå til gult nivå også på de videregående skolene i løpet av kort tid.

Lørdag varslet regjeringen at de vil at skoler og barnehager i kommunene i ring 1 og ring 2 skal tilbake til gult tiltaksnivå fra onsdag 3. februar. De lot det samtidig være opp til kommunene å vurdere om det fortsatt var behov for rødt nivå.