*Nettavisen* Nyheter.

Oslo kan få muslimsk ordfører

MDGs ordførerkandidat i Oslo Shoaib Sultan Foto: CF Wesenberg (Miljøpartiet De Grønne (MDG))

Oslo kan få landets første muslimske ordfører hvis Miljøpartiet De Grønne (MDG) befester posisjonen på meningsmålingene i hovedstaden.

11.06.15 08:06

MDGs ordførerkandidat i Oslo er Shoaib Sultan.

- Det viktigste er politisk gjennomslag. Ordførerrollen i Oslo har en annen funksjon og er mer symbolsk, men jeg er blitt spurt og har sagt ja, har Sultan tidligere fortalt Nettavisen.

På en partimåling onsdag ble MDG rangert som hovedstadens tredje største parti bak Arbeiderpartiet og Høyre, skriver Klassekampen.

Ap eller Høyre
Oslo har byparlamentarisme, og det nest største partiet i et samarbeid kan kreve ordførerposten, mens det største partiet får byrådslederen. Uansett om MDG vil samarbeide med Ap eller Høyre, blir MDG dermed det nest største partiet i en slik allianse.

Sultan er født i Pakistan, oppvokst i Norge og arbeider i dag som rådgiver for Antirasistisk Senter. Han er oppgitt over at mediene forbinder ham med innvandring og islam.

- Hele byens ordfører
- Som ordfører vil jeg være hele byens ordfører. Forskjellene bare øker, og alle de andre partiene har sveket de fattige. Det er derfor langt viktigere for meg å få satt fattigsaken på kartet igjen, sier Sultan til Klassekampen.

Sultan har mottatt trusler etter at hans kandidatur ble kjent.

- Noe av det opplever jeg som særdeles ubehagelig. Selv om jeg har opplevd dette før og kanskje må tåle det i min posisjon, tenker jeg på andre som skremmes vekk fra offentlig debatt på grunn av dette, sa Sultan til Nettavisen i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag