RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo kommune med ekstern gransking av arbeidsmiljøet i Utdanningsetaten


KRITIKK: Utdanningsdirektør Astrid Søgnen har måttet tåle mye kritikk fra egne rekker, noe som blant annet kom til overflaten under den store demonstrasjonen for lærernes ytringsfrihet 22. mai. Noen av de frammøtte bar plakater som krevde Søgnen fjernet. Nå er det kommet fram at Utdanningsetaten fikk et varsel om Søgnens lederstil i 2014.
KRITIKK: Utdanningsdirektør Astrid Søgnen har måttet tåle mye kritikk fra egne rekker, noe som blant annet kom til overflaten under den store demonstrasjonen for lærernes ytringsfrihet 22. mai. Noen av de frammøtte bar plakater som krevde Søgnen fjernet. Nå er det kommet fram at Utdanningsetaten fikk et varsel om Søgnens lederstil i 2014. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Oslo kommune iverksetter en ekstern gransking av arbeidsmiljøet i Utdanningsetatens administrasjon, opplyser kommunaldirektør Bente T. Fagerli til Aftenposten.

Tirsdag skrev Dagsavisen at tre ansatte i den øverste ledelsen i Utdanningsetaten i 2014 varslet om trakasserende lederstil fra direktør Astrid Søgnen. Kort tid senere ble saken avsluttet fordi varslingsrådet mente det ikke var hold i påstandene.

Les også: Rita Helgesen: - En fryktkultur har fått feste seg i norsk skole

Nå blir saken hentet fram igjen.

– Jeg mener at saken ble behandlet på en korrekt måte i 2014. Når det nå fremkommer påstander i mediene om mulige fortsatte kritikkverdige forhold rundt arbeidsmiljøet i Utdanningsetaten, har vi besluttet at det skal gjennomføres en faktaundersøkelse i etaten i regi av et eksternt miljø, sier Fagerli til Aftenposten.

Astrid Søgnen ønsker ikke selv å kommentere varselet fra 2014 overfor avisen, men viser via kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen til kommunaldirektør Fagerli for spørsmål om det.

(©NTB)

Les også: Forsker: - Osloskolen trenger varslere som Malkenes

Utdanningsdirektør Astrid Søgnen (til venstre) ønsker ikke selv å kommentere varselet fra 2014. Bildet er fra 2014 og er tatt under åpningen av da nyrestaurerte Hersleb videregående skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere