RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo mangler 600 lærere

Sist oppdatert:
Elevmassen har eksplodert, men antall lærere har stått stille. Nå slår Utdanningsforbundet alarm: Hovedstaden mangler 600 lærere.

De siste fem årene er hver niende lærer i Oslo-skolen blitt borte. Mens skolene har fått 2277 flere elever, er det bare opprettet fire ekstra lærerårsverk. Fra 1999 til 2003 steg antallet elever pr. lærerårsverk fra 9,8 til 11,3.

- Om antallet lærere skulle fulgt økningen i antallet elever, manglet det i fjor 600 lærere i Oslo-skolen. Og mangelen vil øke i år og neste år, sier nestleder i Utdanningsforbundet i Oslo, Terje Vilno, til Aftenposten Aften.

- Ureasistisk
I 2003 var det 12,3 elever pr. pedagogiske årsverk i grunnskolen og 8,7 elever pr. pedagogiske årsverk i videregående. I budsjettet som er lagt frem for 2005, opereres det med det samme måltallet. Dette mener Vilno er urealistisk og han understreker at utviklingen går ut over kvaliteten på undervisningen.

Tidligere i høst sa finansbyråd André Støylen at skolekuttene skal tas ved å redusere bruk av vikarer, kjøpe mindre skolemateriell og revurdere antall delings- og styringstimer.

Avviser
Skolebyråd Torger Ødegaard (H) mener Utdanningsforbundets påstander er «den samme gamle leksa de kommer med hvert år».

- Vi har jo inngått en egen lønnsavtale med lærerne som gjør at de får mer i lønn for å jobbe mer - da sier det seg selv at vi ikke trenger flere lærere enn før, sier skolebyråden til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere