RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile (dating.dk)

Oslo-mann svindlet kåte dansker

Sist oppdatert:
39-åringen utga seg for å være kvinne på dating-nettsted og krevde reisepenger.

(iOslo.no) Oslo-mannen hadde mistet sin arbeidsledighetstrygd i begynnelsen av 2005, men hadde liten lyst til å oppsøke sosialkontoret.

Løsningen var såpass kreativ at han klarte å få ut om lag 100.000 kroner. Han er nå er dømt for forsøket.

Fremgangsmåten var like enkel som den var opplagt: Mannen opprettet en profil på et dating-nettsted i Norge - som kvinne. Han la også ved et bilde av en kvinne han mente ville passe med profilen han opprettet.

«Markedet mettet» i Norge
Deretter tok han kontakt med norske menn for å forsøke å lure dem til å sende ham penger. Ifølge dommen gikk det dårlig, fordi markedet «var mettet» i Norge.

39-åringen satte derfor opp en profil på det dansk dating-nettstedet Dating.dk. I annonsen ba han danske menn om å sende penger slik at «kvinnen» kunne reise til Danmark.

- Sparte Norge for sosial-penger
Ifølge dommen gikk det i bølger med interessen fra danske menn, men totalt tjente mannen 100.000 kroner, før han ga seg i juli 2006. Til retten forklarte han at han sparte den norske stat for sosialpenger, et poeng som ikke ble lagt til grunn for rettens vurdering.

Han ble idømt 60 dager betinget fengsel og 5000 kroner i bot - men han slipper trolig unna å betale erstatning til de danske mennene. Han forklarte i retten at han ikke har penger til å betale tilbake det han har svindlet, og ble trodd på det.

Tiltalte erkjente seg skyldig da rettssaken startet og vedtok dommen på stedet.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere