*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-ordfører hjalp dobbeltdrapssiktet

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Fabian Stang hjalp Berit Thorkildsen i arvestrid.

29.01.08 11:44

Oslos ordfører Fabian Stang hjalp den nå dobbeltdrapssiktede Berit Thorstensen (51) med å få gjort morens testamente ugyldig.

Hjalp flere ganger
Som advokat representerte Stang Thorstensen ved flere anledninger. For cirka fire år siden hjalp han den nå dobbeltdrapssiktede kvinnen i arvesaken mot to av hennes søsken, skriver Dagbladet.

- Jeg har vært så heldig at jeg har hatt anledning til å hjelpe mange sjeler, sier Fabian Stang til avisen, men avviser at de to skal ha hatt et nært vennskap.

Ugyldiggjort
Thorstensen skal ha hatt lite kontakt med foreldrene. Da moren døde, testamenterte hun en mindre del til Berit Thorstensen en til hennes to søsken. Testamentet krevde også at hun ikke skulle få hele beløpet utbetalt, men at pengene skulle utbetales i mindre summer over lengre tid.

Fabian Stang fikk gjort testamentet ugyldig, og Thorstensen fikk like mye som sine to søsken, 400 000 kroner. Det skal ha vært Stang som tok ansvaret for å forvalte Berit Thorstensens arv.

Skrekkens gård
Berit Thorkildsen er siktet for drap på Ragnar B. Abrahamsen (35) og Jan Petter Aarstad (33). Begge ble funnet drept på Vollheim gård i Oppland. Thorstensens halvbror er også siktet i begge drapssakene. I tillegg er to andre menn siktet i hver av sakene.

Thorstensen nekter straffskyld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag