Gå til sidens hovedinnhold

Oslo-politiet sammenligner gjenåpningsnatten med nyttårsaften

I hovedstaden rykket politiet ut til 190 oppdrag gjenåpningsnatten natt til søndag. Det er nesten på nivå med en normal nyttårsaften, ifølge politiet.

– Vi har hatt en noe større bemanning enn normalt. Vi har jo i lang tid vært klar over at en gjenåpning ville komme, og vi har hatt god tid til å forberede oss på det, sa politiinspektør Egil Jørgen Brekke i Oslo politidistrikt på en pressebrifing utenfor politihuset på Grønland i Oslo søndag formiddag.

Han sier at natten var mer hektisk enn normalt, men at det likevel ikke var mer hektisk enn en typisk nyttårsaften eller 17. mai, og dermed noe politiet har kapasitet til å håndtere.

Over hele landet var det lørdag kveld og natt til søndag store folkemengder i gatene og på utestedene, og flere steder oppsto det slagsmål og lignende hendelser.

I Oslo var det ikke mange alvorlige hendelser natt til søndag, forklarer Brekke.

– De fleste oppdragene har vært ordensforstyrrelser, i tillegg til noen trafikale utfordringer. Men det har vært få alvorlige hendelser, sier han.

Brekke sier at politiet tar høyde for at det kan bli mye folk på byen og store folkemengder i gatene også i de kommende helgene.

– Men det er vi forberedt på, vi har en god grunnberedskap og evne til å ivareta den type aktivitet som vi så denne helgen, sier politiinspektøren.

(©NTB)