RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-politiker angrepet på rådhuset


ANGREPET: En mann kom med rasistiske utsagn og gikk til angrep på bystyrepolitiker Abdullah Alsabeehg i Oslo rådhuset tidligere i høst.
ANGREPET: En mann kom med rasistiske utsagn og gikk til angrep på bystyrepolitiker Abdullah Alsabeehg i Oslo rådhuset tidligere i høst.
Sist oppdatert:
Mann gikk til angrep på bystyrepolitiker Abdullah Alsabeehg (Ap) på rådhuset. - Jeg ble skikkelig redd, sier bystyrekollega Geir Kvarme (H).

- Det var et par strakser der hvor jeg tenkte «nå er jeg ferdig». Det var en jævlig ubehagelig situasjon. Jeg ble skikkelig redd, sier bystyrepolitiker Geir Kvarme til Dagsavisen om den dramatiske hendelsen i Oslo rådhus.

Hendelsen skjedde under en såkalt deputasjon i rådhusets kulturkomité tidligere i høst, et møte der eksterne har bedt om å møte komiteen.

Under møtet gikk en person til et tilsynelatende rasistisk angrep på Ap-politiker Abdullah Alsabeehg, ifølge avisen.

Mannen skal ha blitt bortvist fra rådhuset noen timer tidligere, kommer det fram av en rapport fra Rådhusets forvaltningstjeneste. Han skal da ha reagert med å vise fingeren og ropt «satan» til en sikkerhetsbetjent.

Til tross for dette ble han senere tatt imot til kulturkomiteens møte.

- Han kom med ganske rasistiske utsagn. Og etter hvert begynte han å beskytte seg fra å se på Abdullah, ved å holde en laptop mellom dem, forteller Kvarme.

Han skal så ha stukket hånda raskt ned i en sekk, som skal ha skremt møtedeltakerne kraftig. De fryktet han hadde et våpen.

Han skal også ha løftet et glass på en truende måte, som om han skulle slå eller kaste det mot Alsabeegh, før han skal ha begynt å løpe rundt møtebordet, skriver Dagsavisen.

Ap-politikeren fikk forlatt rommet og mannen ble avskåret av en sekretær, før en sikkerhetsvakt kom og tok seg av ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere