RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo sentrum ble svømmebasseng

Sist oppdatert:
En ødelagt vannledning ved Glasmagasinet sendte flere tusen kubikk vann ut i sentrumsgatene.

(iOslo.no) Det er foreløpig uvisst hva slags skadeomfang vannlekkasjen fikk i Oslo sentrum natt til mandag. En 300 millimeters vannledning sprakk i Møllergata like ved Stortorget og sendte ut flere tusen liter vann.

Brannvesenet fikk melding om lekkasjen 04.56, da forbipasserende meldte fra om store mengder vann som strømmet ut av Møllergata 6. Vannet følger veien ned i Linaaes gate, gaten bak Glasmagasinet ned mot Torggata.

Se video(artikkelen fortsetter nedenfor)

222715

- Kjellerne fulle
- Vi fikk melding om at flere av kjellerne på stedet var fulle av vann, og rykket ut med Vann- og avløpsetaten for å få sperret vannet. Vi trådte også til med sandsekker for å beskytte butikkene, men vi vet ennå ikke hva slags skader de har fått. Politiet jobbet i natt medd å underrette butikkeierne om lekkasjen, sier underbrannmester Roy Kristoffersen til iOslo.no.

Først 06.02 var vannet avstengt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Vis større kart

Gamle ledninger
Vann- og avløpsetaten vet ikke sikkert hva ledningsbruddet skyldes.

- Vi hadde et ledningsbrudd i noen gamle ledninger fra 1901. Årsaken til at vi fikk bruddet blir bare gjetninger. Om det er tretthetsbrudd eller setninger i bakken vet vi svært lite om, sier Terje Mågerud, vaktleder i Vann- og avløpsetaten (VAV).

- Ikke store skader
Ifølge Mågerud er det ikke blitt store skader i butikkene langs Møllergata og Linaaes gate. Vannet gikk ned i et søppelrom der det til alt hell var et sluk. Mandag skal VAV rette opp skadene i asfalten.

- Gatelegemet har fått skader, skader på asfalt og slikt, men vi har begynt å grave, og skal holde på med det utover mandagen, sier han.

Møllergata 6 og 9 skal være uten vann mens VAV jobber med å utbedre skadene.

- Det er mange kubikk som er rent ut, men det er helt umulig å anslå hvor mye. Det er godt trykk i de ledningene der, så det er noen tusen liter som har gått ut, sier han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere