RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo slo resten av landet

Ikke bare er det 36 år siden det var så mye snø i Oslo i januar, men hovedstaden kan også skryte av flere nedbørsdøgn enn Bergen og like mye snø som Tromsø.

Oslo fikk ikke tidenes januarrekord, men nesten. Ved utgangen av måneden lå det 52 centimeter snø ved målestasjonen på Blindern. Bare fire ganger tidligere har det ligget mer snø i hovedstaden i januar. Forrige gang var i 1968.

- Det kom 101 millimeter nedbør i Oslo i januar. Det er det dobbelte av det som er vanlig, sier meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Mange rekorder
I løpet av månedens 31 dager, falt det nedbør på 21 av dagene.

- Dette er nokså mye til å være Oslo. Antall nedbørsdager pleier å være mellom 10 og 15. Bergen hadde faktisk færre nedbørsdager. De hadde bare 17, mot vanligvis over 25, sier Hansen.

Oslo er ikke alene om å ha fått mye snø i januar. Både Østlandet og Sørlandet fikk betydelig mer nedbør enn normalt. Ifølge Meteorologisk Institutt var måneden i enkelte områder blant de mest nedbørrike de siste 100 år.

Det ble satt både nye måneds- og døgnrekorder for nedbør flere steder. Enkelte steder er snødybden på en meter.

Lite snø nordover
Minst nedbør fikk derimot Midt- og Nord-Norge med stort sett under halvparten av normal nedbør, deriblant Saltdal i Nordland som kun fikk fattige 3 millimeter.

- Snødybden i Oslo var ved slutten av måneden faktisk den samme som i Tromsø. Det er jo litt artig, sier Hansen.

Lav makstemperatur
Den høyeste temperaturen som ble målt i januar var 10,7 varmegrader, og ble målt på Kråkenes ved Stad og i Bergen.

- Dette er forholdsvis lavt for å være maksimumstemperatur for januar. Som regel er det indre strøk av Møre og Romsdal som troner på toppen med høyest temperatur, sier meteorolog Hansen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Karasjok målte den laveste temperaturen med -37,4 grader. I Sør-Norge var det Røros som målte den laveste temperaturen med -34,3 grader, mens det kaldeste som ble målt på Blindern i Oslo var -15,6 grader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere