Oslos nye «red light district»

Foto: politiet

Få måneder etter at Plata ble ryddet, er Skippergata etablert som Oslos «red light district» med omsetning av dop og sex. Diskuter saken her.

25.08.04 14:40

Men byråd for velferd og sosiale tjenester, Margaret Eckbo (Frp), er fornøyd med erfaringene etter Plata-aksjonen i juni.

- Jeg hadde to mål med Plata-aksjonen. Vi ville gi de narkomane et verdigere liv. Og vi ville hindre rekrutteringen til miljøet. Det gleder meg å se at vi er på rett vei med begge deler. Det er klart at det ikke er så veldig morsomt for eksempel for en ung gutt fra Jessheim å sette seg på toget inn til Oslo etter skoletid, nå som Plata ikke lenger er der som et «spennende trekkplaster», uttaler hun til Frp-avisen Fremskritt.

Åpenlyst salg
Men 100 meter fra Plata kan unggutten fra Jessheim finne det gamle Plata-miljøet - og dessuten et stort antall prostituerte, skriver Aftenposten Aften.

Åpenlyst selges og kjøpes heroin i Skippergata og Tollbugata, mens politiet passerer. Sist uke kunne Kirkens Bymisjon telle 80 misbrukere på de knappe 100 meterne fra Tollbugata til Karl Johans gate. Kommunens oppsøkende tjenester talte 54 narkomane i krysset Skippergata og Karl Johans gate lørdag 14. august klokken 13. Turister og andre kom så vidt forbi den store ansamlingen.

- Ikke vellykket
Men nestleder i bystyrets helse- og sosialkomité, Knut Even Lindsjørn, er ikke enig med helsebyråd Eckbo:

- Det er ingen grunn til å si at aksjonen har vært vellykket. Vi får tilbakemelding fra kommunale leietagere som forteller om økt narkosalg i kommunens boliger, og vi ser at det er større omsetning i andre deler av byen. Det er all grunn til å være skeptisk til det som er skjedd, sier Lindsjørn (SV) til avisen.

Bystyret skal på en konferanse om to måneder oppsummere erfaringer etter Plata-aksjonen.

Var det riktig å splitte Plata-miljøet? Diskuter saken her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.