RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslos politimester: - Trenger titalls millioner for å bekjempe gjengkriminalitet


Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold.
Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold sier til VG at innsatsen på Holmlia ikke har vært god nok.

Politiets innsats mot gjengmiljøet på Holmlia går ut over annet politiarbeid. Det sier Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold til VG onsdag. Avisa har i en artikkelserie satt søkelyset på gjengkriminaliteten i hovedstaden.

Sjøvold innrømmer overfor avisa at politiet ikke har gjort en god nok jobb på Holmlia. Der har gjengen Young Bloods fått vokse over ti år.

Les også: Wara vil ikke si om politiet har jobbet godt nok mot Holmlia-gjeng

Politimesteren beskriver en krevende ressurssituasjon for Oslo-politiet der man har kuttet i innsatsen i sentrum og på Oslo vest for å ha midler til å løse utfordringene i Oslo øst.

- En altfor liten ramme

- Jeg har en ramme penger som jeg er forpliktet til å holde meg til. Og per dato er det en altfor liten ramme, sier Sjøvold til avisa.

Oslo-politiet fikk på årets budsjett 30 millioner kroner ekstra øremerket kriminaliteten i Holmlia og Oslo sør, men Sjøvold sier politidistriktet må tilføres mer ressurser over tid for å stå rustet til de krevende utfordringene i disse bydelene.

Trenger «mange titalls millioner»

 Han vil ikke tallfeste behovet, men snakker om «mange titalls millioner».

Samtidig har Oslo politidistrikt siden 2013 måttet kutte 215 millioner kroner som et ledd i effektivisering, skriver VG. Sjøvold understreker at han som politimester må forholde seg til de budsjettmidlene han har til rådighet.

Les også: Wara: Holmlia-gjengen skal tas

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere