Gå til sidens hovedinnhold

Oslos verste bygård?

- Folk kaster søppel fra terrassene sine og rett ned på gata. Se skrekkbildene fra skandalegården her.

(iOslo.no) Kakerlakker, hærverk, tagging, heiser som er ute av drift og ødelagte postkasser. Velkommen til Drøbakgata 1 på Sagene.

Les mer om problemene i Drøbakgata 1: Innvaderes av kakerlakker.

Nyoppusset
- Vi pusset opp hele oppgangen i fjor høst, forteller administrerende direktør i Boligbygg i Oslo kommune, Amund Alm, til iOslo.no

Det er imidlertid umulig å se, de elendige fasilitetene nærmest slår imot oss når vi går inn i den kommunale boliggården på Sagene. Området i og rundt gården har de siste årene vært sterkt belastet med kriminalitet, hærverk og narkotika.

INNGANGSPARTIET: Vanskelig å se at det ble pusset opp her for under et år siden.

Problemgård
Den tretten etasjer høye boliggården er ifølge Alm en av hovedstadens problemgårder.

- Vi har store problemer med bomiljøet i Drøbakgata 1, blant annet er det mye hærverk der. Folk kaster også søppel fra terrassene sine og rett ned på gata der, forteller han.

Burde hatt vakthold døgnet rundt
Nå skal det imidlertid bli bedring. I løpet av april måned skal det ansettes en person som fysisk skal være tilstede i Drøbakgata 1 på dagtid. Denne personen skal fikse praktiske mangler og arrangere sosiale tiltak, i tillegg til å bedre kontakten mellom gården og kommunen.

- En person skal ansettes i løpet av april for å følge opp denne blokken på dagtid. Vedkommende vil fungere som en bomiljøvaktmester i tillegg til de ordinære vaktmestertjenestene vi har der. Egentlig burde vi hatt vakthold i bygget hele døgnet, sier Alm.

Stor tro
Det er også satt i gang et samarbeidsprosjekt mellom Bydel Sagene, Boligbygg, Politiet og Barnevernet som skal bedre situasjonen i blokken.

17.oktober i fjor ble beboerne i blokken invitert til et møte i regi av blant andre Tom Nitschke fra bydelspolitiet og Reza Rezaee i Bydel Sagene. Der ble det orientert om det pågående prosjektet.

Noen av tiltakene som planlegges i den belastede blokken er egen ungdomsklubb, ny heis og grillfester.

- Jeg har stor tro på dette prosjektet, sier Nitschke fra bydelspolitiet til boligmagasinet Bo Bra..

Vet du om verre bolig i Oslo og omegn? Send tips og bilder på e-post til tips@ioslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå