*Nettavisen* Nyheter.

Over 100 deltar i søket

Faren (46) ble funnet omkommet på sjøen 2. juledag. Sønnen (12) er fortsatt savnet.

27.12.07 12:41

Søket etter den savnede 12-åringen fortsatte torsdag med full styrke i Mortavika i Rennesøy kommune i Rogaland. Politiet koordinerer letingen til lands, mens Hovedredningssentralen har ansvaret for søk- og redningsoperasjonen til sjøs og fra lufta.

-110 frivillige deltar nå i søket. I tillegg er det satt inn fem hunder, sier operasjonsleder Egil Karlsen ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen klokka 11.30. Han opplyser at dykkere og en fjerntstyrt miniubåt, en såkalt ROV, skal settes inn i søket i løpet av dagen.

Har søkt med helikopter
Vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge opplyser klokka 12.00 at et Sea King redningshelikopter i to omganger har søkt over et stort område og nå har returnert til basen på Sola. Fire fartøyer, blant dem redningsskøyta «Halvdan Grieg», er fullt engasjert i søket. Også flere andre båter deltar.

Dro ut for å fiske
Den 12 år gamle Henrik Korstvedt fra Rennesøy ble ble meldt savnet etter at faren, Harald Korstvedt (46), ble funnet druknet onsdag. De to skal ha vært ute for å fiske fra moloen.

Se innslag fra TV 2 Nyhetskanalen klokka 09.00 på TV 2 Sumo

46-åringen ble funnet i sjøen utenfor fergekaia i Mortavika sent på ettermiddagen onsdag. Den omkomne ble oppdaget av passasjerer om bord på ferga M/F «Stavangerfjord». Klokka 15.50 ble han hentet opp av sjøen av mannskaper i en redningsbåt.

Dårlig vær
Leteaksjonen etter sønnen startet onsdag klokka 17.37 og fortsatte utover kvelden og natta. Også onsdag var det dårlig vær i området med sørvestlig liten til stiv kuling og bølger på to meter, skriver Aftenbladet.no. Ved 2-tiden natt til torsdag tok letemannskapene en foreløpig pause før søket ble gjenopptatt ved 8-tiden torsdag.

- Det er sterk vind og vanskelige leteforhold i området, opplyste politiet overfor Nettavisen torsdag morgen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.