Over 1000 leverte blankt

Det var over 1000 elever som leverte blankt da den nasjonale prøven ble avholdt for landets tiendeklassinger i går formiddag.

16.04.04 14:43

Det er Utdannings- og Forskningsdepartementet som har fått innrapportert disse tallene fra 14 fylker, opplyser seniorrådgiver Karin Steenstrup til TV 2 Nettavisen.

De nasjonale prøvene skal kartlegge kunnskapene i matematikk, skriving, lesing og engelsk hos 10. klassinger her i landet. Resultatene skal offentliggjøres på internett.

Frykter taperstempel
Elevorganisasjonen liker dette dårlig, og hovedargumentet er at dette vil føre til konkrete taper- og vinnerskoler. Dermed gikk Elevorganisasjonen ut med oppfordring til boikott av prøvene tidligere denne uken.

Sigve Indregard, leder for Elevorganisasjonen, er svært fornøyd med dette resultatet. Han sier at aksjonen hadde størst oppslutning i bergensområdet, hvor uoffisielle tall tilsier at hele 20 prosent av elevene leverte blankt.

Reaksjonene er det opp til den enkelte skole å bestemme, men det er flere skoler som har varslet nedsatt ordenskarakter til de som leverer inn blankt.

Truet med utvisning
- Jeg har fått flere henvendelser fra elever som sier at de har blitt truet med utvisning hvis de nekter å ta prøven, sier Indregard.

Elevorganisasjonen skal forsøke å få til en løsning med departementet slik at de aktuelle elevene slipper å få nedsatt ordenskarakter.

Steenstrup sier at det er opp til den enkelte skole å avgjøre om prøveboikotten skal få noen følger.

- Clemet oppfordrer elever som har levert inn blankt til å tenke seg om og ta prøven om igjen, men det er igjen den enkelte skole som bestemmer dette, sier Steenstrup.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag