RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Over 150 ransmillioner borte

Sist oppdatert:
Over 150 millioner kroner er forsvunnet etter en rekke store ran her i landet de siste sju årene.

Ranet av en pengetransport i Ytre Enebakk i oktober 1998 var det første av en rekke store ran. Andre eksempler er ranet av DnBs tellesentral på Løren i Oslo i august 2000 og ranet av en pengetransport i Drammen i desember 2002.

Inkludert Nokas-ranet, er det minst 150 millioner kroner i ransutbytte som er borte. Mesteparten av pengene er trolig for lengst brukt opp, blant annet sløst vekk på høyt personlig forbruk, melder TV 2 Nyhetene.

- Svært mange av de som tilhører det tunge ransmiljøet i Norge, lever et høyt profilert liv og har et ekstremt stort forbruk, sier politiinspektør Siver Stensrud ved Oslo politidistrikt.

Men selv om det er snakk om store summer totalt, er det ikke sikkert at hver raner sitter igjen med så mye.

- Det å stå bak de mest spektakulære ranene nå, det krever en forholdsvis stor mannskapsinnsats. Det er mange å dele på, sier Stensrud. Han utelukker heller ikke at en del av pengene har funnet veien inn i den illegale økonomien.

- En del av disse midlene går tilbake til kriminell virksomhet, sier Stensrud til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere