RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Knut Falch / SCANPIX)

Over 200 personer i Oslo-slagsmål

Sist oppdatert:
Tre større gjengslagsmål og en jevn strøm av meldinger om ordensforstyrrelser og slåssing har satt et blodig punktum for årets 17. mai-feiring i Oslo.

- Det er fortsatt bråk i Oslo sentrum. Ikke gjengslagsmål og ikke konsentrert til enkelte steder, men litt over alt egentlig, sa operasjonsleder Hilde Walsø ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 00.45-tiden natt til tirsdag.

Hovedstadspolitiet hadde alt tilgjengelig mannskap ute i gatene for å rydde opp i slåssing og uro.

- Alle meldinger som nå står på vent, dreier seg om festbråk. Slike ordensforstyrrelser har vi dessverre ikke tid til så lenge vi får meldinger om legemsfornærmelser, sa Walsø.

- Det er ampert i Oslo i dag. Meldingene om slåsskamper og ordensforstyrrelser strømmer inn og vi rekker bare å ta dem som slår hardest, sa operajonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 21-tiden.

100 i masseslagsmål
Rundt 100 personer braket sammenutenfor utestedet Stravinsky i Rosenkrantzgate i Oslo sentrum ved 19.30-tiden.

- Vi stengte mellom klokken 17 og 22, så bråkmakerne hadde ikke vært hos oss, sier daglig leder for Stravinsky, Morten Grønneberg, til TV 2 Nettavisen.

Politiet rykket umiddelbart ut med store styrker, men ifølge Belle var politiet ikke bevæpnet. Ni personer er innbrakt i forbindelse med slagsmålet der to politifolk ble sparket i hodet.

- En av dem er lettere skadd, opplyser Belle.

Hva de ni kan bli siktet for, var mandag kveld ikke klart.

Knivstukket
Like før klokken 20 ble det igjen meldt om masseslagsmål. Rundt 50 ungdommer bråkte på Grønlands Torg. Her ble en 16-år gammel gutt av afrikansk opprinnelse knivstukket i turmultene. Gutten ble fraktet til Ullevål universitetssykeshus, men skadene er ikke kritiske.

- Han ble knivstukket i armen, men han skal ikke være alvorlig skadd, opplyser Belle.

Rundt 50 som var involvert i slagsmålet hadde stukket fra stedet før politiet ankom. Politiet jaktet mandag kveld på gjerningsmannen som knivstakk 16-åringen.

Uro i Frognerparken
Like etter klokken 20.30 ble det meldt om uroligheter i Frognerparken. To gjenger med rundt 25 medlemmer hver var røket i tottene på hverandre. Politiet klarte etter hvert å løse opp mobben, og overvåker nå området der russ og andre ungdommer samles for å feire nasjonaldagen.

Belle tror det er flere årsaker til den ampre stemningen i Oslo:

- Langhelg, fint vær og mye drikke er nok med på å øke antall slåsskamper, sier han.

Utover 16-åringen som ble knivstukket, skal ingen ha blitt alvorlig skadd i urolighetene:

- Vi har ikke fått melding om andre skadde, men regner med at en del av de involverte har fått seg noen blåveiser, sier Belle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere