RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 200.000 har nedsatt arbeidsevne

Sist oppdatert:
Ved utgangen av juni hadde Nav registrert 206.000 personer med nedsatt arbeidsevne, det vil si 6,2 prosent av befolkningen.

Antall personer registrert med nedsatt arbeidsevne var på samme nivå for ett år siden. Likevel er det flere unge i utvalget nå og svært mange av dem har psykiske lidelser, viser nye tall fra Nav.

42.000 av de 206.000 var under 30 år, en økning på 6 prosent sammenlignet med juni i fjor. 4,9 prosent av befolkningen i alderen 18 til 30 år er nå registrert med nedsatt arbeidsevne.

Den vanligste diagnosen blant mottakerne av arbeidsavklaringspenger er psykiske lidelser. 41 prosent av alle mottakere av arbeidsavklaringspenger hadde ved utgangen av juni en psykisk lidelse. For aldersgruppen under 30 år var prosentandelen 68.

– Vi ser at mange unge sliter med psykiske lidelser, og de vanligste diagnosene er depressive lidelser og angst. Det er viktig at de gis tett og god oppfølging for å øke muligheten deres til å komme i jobb, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt.

(Saken fortsetter under)Østfold og Aust-Agder er fylkene hvor andelen av befolkningen som er registrert med nedsatt arbeidsevne, er høyest med 7,9 og 7,6 prosent. Rogaland og Sogn og Fjordane er fylkene med lavest andel med henholdsvis 4,5 og 5,1 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere