RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Over 400 fartsbøller tatt

Om lag 20 sjåfører ble fratatt førerkortet mens nærmere 400 fikk forenklet forelegg da Utrykningspolitiet (UP) søndag gjennomførte 20 stasjonære kontroller over hele landet.

- I tillegg har vi hatt mobile patruljer på alle hovedveier, og med den store trafikken det har vært denne søndagen er vi relativt godt fornøyd med resultatet, sier fungerende sjef for UP, Ole Høiby, til NTB ved 21-tiden søndag. Fartskontrollene fortsatte utover kvelden på alle hovedveier mellom Finnmark og Sørlandet, og Høiby regner med at de endelige tallene for beslag av førerkort og forelegg vil stige noe.

Utrykningspolitiet har i år registrert mange fartsovertredelser av utenlandske sjåfører. De er ikke vant med den strenge kontrollen som vi har på norske veier, men får likevel samme forelegg som norske sjåfører, sier Høiby.

Han opplyser at utenlandske sjåfører får anledning til å betale på stedet med kredittkort for å få saken ut av verden.

- Vi kaller det ekstraservice, men tar ikke imot tips, sier UP-sjefen atskillig mer munter enn de mange europeerne som søndag måtte betale for sin nonchalante omgang med norske fartsgrenser.

Høiby sier han først og fremst er lettet over at det inntil klokken 21 søndag ikke var meldt om omkomne i løpet av sommerens største trafikkhelg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere