Overfallsmann (22) løslatt

Den 22 år gamle mannen som helt uten forvarsel knivtruet en fem år gammel jente utenfor Stavanger onsdag kveld, er nå løslatt.

16.09.05 14:18

- Han ble løslatt sent torsdag kveld, etter at vi hadde fått tatt de avhørene som var nødvendig, sier vaktleder Eirik Jansen ved Stavanger politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Politiet mener det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle overfallsmannen.

- Vindusvisker i hånda
Det var onsdag kveld den berusede 22-åringen plutselig angrep den fem år gamle jenta. Ifølge de fornærmede bøyde han seg over jenta med en kniv i hånden, og moren rakk så vidt å trekke datteren unna, før de la på sprang.

Først etter en time ble knivdesperadoen pågrepet og satt i fengsel.

- Han og en kamerat hadde vært og fisket og tatt en del øl nede ved sjøen, og så har han ikke tålt det her, drukket for mye og tiltet helt, sier Jansen.

Politiet har ikke funnet kniven som moren og datteren mener gjerningsmannen skal ha brukt.

- Vi er fortsatt litt usikre på om det har vært en kniv med i bildet. Da han ble pågrepet hadde han en vindusvisker i hånda, men fornærmede mener noe helt annet, sier vaktlederen.

- Sier han er lei seg
I avhør har den 22 år gamle mannen fortalt at han ikke husker noe av selve overfallet.

- Etter å ha hørt hva som har skjedd, har han gitt utrykk for at han er lei seg for det, og at det ikke var til hensikt for ham å gå til angrep. Det skal ha vært helt umotivert fra hans side, sier Jansen til TV 2 Nettavisen.

22-åringen er polsk borger, og har for tiden midlertidig oppholdstillatelse i Norge.

- Han er ukjent for oss, og har ikke vært innblandet i noen lignende saker som vi vet om, sier Jansen, og presiserer at han ikke slipper straff selv om han nå er løslatt.

- En reaksjon vil det bli, for all del. Han er jo anmeldt og vil få en reaksjon på dette. Påtalemyndigheten skal nå vurdere saken, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.