RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrep mot gutt på sykehus

Sist oppdatert:
Den pedofile pasienten ble værende på sykehuset etter å ha forgrepet seg på en åtte år gammel gutt.

Politiet fikk mandag melding om at en åtte år gammel gutt skulle ha vært utsatt for et seksuelt overgrep inne på Sykehuset i Buskerud. Politiet reiste umiddelbart til stedet og snakket med gutten, vitner og den antatte gjerningsmannen.

- Mannen er siktet for seksuell handling mot barn under 16 år, sier etterforskningsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

På frifot
Likevel fikk mannen bli værende på sykehuset.

- Han ble værende fordi han var innlagt og trengte behandling, sier Grøttland.

Det ble heller ikke satt politifolk på sykehuset.

- Sykehus har gjort en del grep i forhold til sitt eget personalet, og vekterselskapet som har vakthold der har satt ekstra vakthold på ham. Sykehuset har taklet dette på en god og profesjonell måte, og vi har hatt god dialog, så vi har ikke hatt behov for å være der, sier Grøttland.

Nå er mannen utskrevet fra sykehuset, og på frifot.

- Pasienten er ute av sykehuset, og det anses ikke å være behov for varetektsfengsling, sier etterforskningslederen.

Ikke grovt
Han forteller at overgrepet mannen er siktet for, ikke er grovt. Den siktede er tidligere straffedømt for seksuelt misbruk av barn.

Foreldre som har barn innlagt ved samme sykehus, ble ikke informert om hendelsen. De er rasende.

- Det er helt ekstremt. Jeg synes vi som foreldre har krav på å få vite om slike tilfeller. Når sykepleierne sier at barna må holdes innendørs fordi at han skal gå fritt ute, er noe riv ruskende galt, sier en mor til VG.

- Interessert i sønnen min
En 26 år gammel tobarnsmor forteller til lokalavisen Drammens Tidende at den pedofile mannen viste interesse for den eldste sønnen hennes.

-Han hadde veldig barnetekke, og fikk kontakt med sønnen min med en gang. Heldigvis gjorde han ikke noe med sønnen min, sier hun til Drammens Tidende. Hun er forbannet for at hun og de andre foreldrene ikke ble varslet.

-Vi foreldre burde fått beskjed om at en pedofil ruslet rundt i sykehuskorridorene, mener hun.

Fungerende sykehusdirektør Martin Olsen sier til VG at saken tas svært alvorlig. Han forteller at sykehuset har skjerpet vaktholdet, ansatte på avdelingen har fulgt pasientens bevegelser nøye, og at personalet på barneavdelingen er blitt informert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere