Overkjørt og drept i Mummitroll-kostyme

Politiet i Askim har sett videoopptaket fra dødsleken på E18 lørdag. Bildene viser 18-åringen bli overkjørt og drept iført et Mummitroll-kostyme.

26.04.04 14:48

- Jeg kan bekrefte at vi har sett gjennom videoen. Jeg vil ikke gå i detalj om hva som kommer fram i den, sier stasjonssjef Jarle Fosser ved Askim politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Etterforskningen i Askim pågår for fullt etter den tragiske stunt-tragedien lørdag kveld. I dag skal vitnene som var til stede da ulykken skjedde avhøres. Vitnene jobbet sammen med 18-åringen i et underholdningsfirma, kalt Peak Entertainment. De skal ha filmet dødsleken.

La seg på tvers i kjørebanen
Ifølge VG starter filmen idet 18-åringen fra Oslo løper ut i veibanen på E18 og legger seg ned – først på langs. En Audi A4 med en 30 år gammel bilfører klarer akkurat å svinge unna Mumitroll-skikkelsen. Deretter reiser 18-åringen seg opp i sittende stilling og snur seg rundt 90 grader slik at han ligger på tvers. Omtrent 20 sekunder etter den første bilen kommer en ny bil. Denne klarer ikke å svinge unna.

30 sekunder etter at stuntet startet, er det hele over. 18-åringen dør momentant.

Tar ikke førerkortet
Fosser ved Askim politistasjon sier til TV 2 Nettavisen at det er for tidlig i etterforskningen til å si om noen vil bli tiltalt for hendelsen.

- Men etter det vi vet så langt kan jeg si at vi ikke har funnet grunn til å ta førerkortet til bilføreren som traff 18-åringen, sier Fosser.

Han kjenner ikke til lignende dødsulykker i forbindelse med slike stunt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag