RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlege kledde av seg

Sist oppdatert:
Kommuneoverlegen er ikke lenger skikket til å være lege.

Dette er den oppsiktsvekkende konklusjonen i en 20 sider lang rapport Helsetilsynet utarbeidet i 2003, skriver Tønsberg Blad.

I 1999 skal en kommuneoverlege i Vestfold ha misbrukt sin stilling. Han skal ha bedt pasienter kle av seg, og kledd av seg selv. Han skal videre ha kommet med seksuelle oppfordringer og hentydninger.

Ifølge rapporten skal legen også ha fått pasienter til å tro at han kunne behandle psykiske lidelser, noe han ikke var kvalifisert til.

Saken ble etterforsket av politiet, mens så henlagt. Men Helsetilsynet mente saken var så alvorlig at de valgte å begrense kommunelegens autorisasjon. I vedtaket heter det at han kan sitte i en administrativ stilling som kommuneoverlege, men ikke ha direkte kontakt med pasienter.

Saken kom, ifølge Tønsberg Blad, for en dag da kommuneoverlegen i sommer måtte vikariere på en helsestasjon. Administrasjonen i kommunen visste at kommuneoverlegen ikke uten videre kunne tre inn i en slik stilling på grunn av sin sterkt begrensede autorisasjon. Men Helsetilsynet valgte å ikke gå nærmere inn i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere