RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlege sa opp i protest

(Scanpix)
Sjefen for medisinsk klinikk på Aker sykehus mener budsjettet er medisinsk uforsvarlig. Nå har han sagt opp i protest.

Sykehusansatte er rystet over budsjettforslaget for 2006. Fredag tok klinikksjef Jon Norseth konsekvensen av det han mener er et uansvarlig budsjett, og sa opp stillingen.

- Det budsjettet sommer lagt er urealistisk. Det lar seg ikke gjennomføre. Hvis man skal gjennomføre det, må man gå utover forsvarlighetsgrensen både medisinsk og sykepleier faglig. Det vil i dette tilfelle være mitt ansvar. Derfor har jeg sagt opp min stilling, sier Norseth til TV 2 Nyhetene.

I løpte av det neste året skal mange sykehus gjennom en hestekur for å få de regionale helseforetakene i balanse. På Aker sykehus skal det spares inn 100 millioner kroner.

Norseth frykter færre leger og kortere liggetid.

- Det vil få konsekvenser for pasienter, og i verste fall vil det føre til avvik og feilbehandlinger. Det er ingen tvil om at det går utover pasientene, sier han.

Også i Bergen ropes nå det nå varsku. Helse Bergen vil spare 164 millioner kroner blant annet ved å la være å tilby kreftpasienter ny medisin.

Norseth mener sykehusbudsjettene mangler realisme.

- Jeg har tenkt at det kan være nyttig for politikere og beslutningstakere å legge seg inn på en hektisk avdeling en gang, så de får se hva slag hverdag personalet jobber under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere