Oversvømmelse på kjøpesenter

Foto: Øystein Ingebrigtsen (Lofot-Tidende)

Lofotsenteret på Leknes har fått full oversvømmelse i kjelleren i etterkant av uværet tirsdag. Vannet står oppover veggene i parkeringshuset.

27.01.10 11:54

Senterleder Ketil Benjaminsen fortviler over situasjonen som setter både parkeringsplassene i kjelleren, heissjakter og rulleband ut av drift. Han mener vannet ikke har noe sted å gjøre av seg.

- Vi pumper ut vannet og får det tilbake, sier han til Lofot-Tidende.

Heissjakten ved rullebandene som går opp fra parkeringskjelleren har en vannstand på anslagsvis 1,60, mens vannstanden i parkeringskjelleren er omkring 20 centimeter.

Benjaminsen mener oversvømmelsen kan skyldes oppdemningen av Borgavannet, noe som ifølge senterlederen ikke gir tilstrekkelig avløp til Fyglefjæra.

Lofot-Tidende har foreløpig ikke lyktes å komme i kontakt med noen i Vestvågøy kommune som kan forklare situasjonen.

Husk: Sjekk været ditt her

Stormen herjet mindre enn ventet
Stormen Asks herjinger i den nordlige delen av landet begrenset seg til løse taksteiner, båter som slet seg og noen stengte veier.

Hele taket på det tidligere bankbygget på Gibostad på Senja ble tatt av stormen «Ask».

- «Ask» tok i litt mindre enn vi hadde forventet, sier vakthavende meteorolog Ane Fors ved Vervarslinga i Nord-Norge til Nordlys.

Men da snakker hun for Troms sin del. I Tromsø endte stormen i stiv kuling. Finnmark og Nordland hadde et kraftigere uvær.

En båt slet seg
I Mehamn slet en båt seg fra en fortøyning tirsdag kveld, mens det i Kjøllefjord ble meldt om løse takstein fra et bygg, opplyser Øst-Finnmark politidistrikt.

Ellers i Finnmark ble det meldt om flere stengte veistrekninger tirsdag kveld, men mange var onsdag morgen blitt åpnet for trafikk igjen.

I Harstad fikk Midtre Hålogaland politidistrikt melding om løse takplater på en garasje. Lenger sør meldte selskapet Torghatten Nord om at det måtte kansellere en rekke hurtigbåtruter i Nordland onsdag morgen som følge av kraftig vind. Ferjerutene gikk imidlertid som normalt.

Husk: Sjekk været ditt her

Liten og full storm

Meteorologisk institutt melder at det ble observert liten og full storm på mange steder fra Helgeland til Øst-Finnmark, men det ble ikke registrert sterk storm på noen av observasjonsstasjonene.

– Den kraftigste vinden har nå avtatt i hele Nord-Norge, opplyste instituttet onsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag