Gå til sidens hovedinnhold

Overvåk barna med satellitt

Engstelige foreldre kan om kort tid satellittovervåke barna dine ved hjelp av en liten mobiltelefon, med GPS-sender. Barneombudet er ikke fornøyd.

Det amerikanske selskapet Wherify introduserer nå en liten mobiltelefon som kan overvåkes, slik at foreldre kan sitte hjemme foran pc-en og følge nøyaktig med på hvor barna er, melder Kanal 24.

Snart til Norge
Produktet, Wheriphone, er en liten telefon med fem lagrede nummer og en liten GPS-sender. Om ikke lenge vil produktet være klart for det norske markedet.

- Mot slutten av året tror vi det vil være tilgjengelig for det europeiske markedet, sier kommunikasjonssjef John Cunningham i Wherify til Kanal 24.

Engstelige foreldre kan ganske enkelt koble seg opp med PC-en for å finne ut hvor poden befinner seg.

- Vil de se hvor barnet er, kan de logge seg på internett og avgjøre hvor telefonen er innenfor noen titalls meter, sier Cunningham.

Produktet er mye mer nøyaktig enn tilsvarende systemer basert på mobiltelefonenes basestasjoner.

Bekymret barneombud
Nestleder i Barneombudet Knut Haanes synes det er en fryktelig dårlig ide å merke barn på samme måte som man merker ulv eller bjørn.

- Rett og slett fordi setter man barn til verden, så har man påtatt seg et ansvar. Og det ansvaret kjøper man seg ikke fri fra med elektroniske dupeditter. Vi håper vel at norske foreldre har en bedre omsorgsevne enn å merke barn som dyr, sier Haanes.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv

Kommentarer til denne saken