*Nettavisen* Nyheter.

Overvåk SFO-prisene

Flere kommuner har satt opp prisene på skolefritidsordningen samtidig som Stortinget har bestemt at barnehageplassene skal bli billigere. Bli med og overvåk SFO-prisene her!

Myndighetene har fjernet forpliktelsen som kommunene har hatt om at de også skulle betale for SFO-plassene i kommunene. Den eneste begrensningen kommunenene nå har, er at de ikke kan ta mer betalt fra foreldrene enn det koster å drive SFO.

Prisøkningen skjer samtidig som det innføres maksimalpris på 2.750 kroner i måneden for en barnehageplass. Mye tyder på at kommunen nå ser sitt snitt til å sende regningen for barnehageforliket til foreldre som har barn i SFO.

Har satt opp prisen
SFO-prisene ble dyrere i Fredrikstad, Skedsmo, Skien, Sandefjord, Bergen, Bærum, Sarpsborg, Arendal og Stavanger fra 1. august, skriver Aftenposten.

Ålesund, Kristiansand og Trondheim økte SFO-prisene fra mars 2003.

Men ingen har oversikt over hvordan prisene har endret seg i de andre kommunene i landet.

Klikk på bildet for å forstørre.

TV 2 Nettavisen vil hjelpe deg med å overvåke om kommunen setter opp SFO- prisene. Derfor ber vi deg om å sende inn informasjon om prisene, både eventuelle reduksjoner og økninger. Det er også fint hvis du forteller hva barna får igjen for pengene, for eksempel antall ansatteog mat!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.