Gå til sidens hovedinnhold

Overvåker «boligen» konstant

Oslo kommune jobber på spreng for å finne kvinnen som bodde i hekken på Skillebekk.

(iOslo.no) I denne hekken har en 45 år gammel kvinne bodd siden en gang i september. Etter at iOslo.no gjorde byrådet i Oslo oppmerksomme på saken, har de jobbet knallhardt for å finne kvinnen, og få oversikt over situasjonen.

- Vi har tatt kontakt med uteseksjonen i rusmiddeletaten. De har fått beskjed om å holde øye med «boligen», sier byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug til iOslo.no.

Hadde akuttbolig
Hun har fått informasjon om at kvinnen i august bodde i Dalsbergstien hus, et kommunalt, akutt botilbud for rusmisbrukere. I september ble hun borte, sannsynligvis frivillig. Det har imidlertid vært umulig å finne ut hvor mange uker kvinnen har bodd i hekken.

- Vi vet at hun forsvant, men ikke når. Vi vet heller ikke hvorfor, så vi er nødt til å få mer grundig info om denne saken på mandag. Det er vanskelig å få ut noe nå i helgen, sier Listhaug.

- Hva kan ha vært grunnen til at hun heller ønsket å bo i en busk enn på Dalsbergstien hus?

- Det er veldig vanskelig for meg å vite hvorfor hun eventuelt ønsket det istedenfor, men vi vet at en del ikke er fornøyd med tilbudet. Hun er jo også i sin fulle rett til å ikke ta imot botilbudet på Dalsbergstien hus, sier Listhaug.

Fra Hønefoss
Dalsbergstien hus kunne lørdag ikke fortelle iOslo.no noe mer om når kvinnen forsvant. Listhaug klarte imidlertid i all hast å få inn litt informasjon om kvinnen på fredag.

- Jeg har blitt fortalt at hun er fra Hønefoss, og er registrert der. Vi må sjekke når hun kom til Oslo og ble en del av vårt system, sier hun

Byråden kan også fortelle at 45-åringen er rusmisbruker og har psykiske lidelser.

- Nå gjør vi det vi kan for å finne henne og gi henne et tilbud, forteller Listhaug.

Undersøker politiet
- Politiet har jo vært i kontakt med kvinnen. Var det en dårlig vurdering av politiet å bare bortvise henne fra stedet, istedenfor å ta henne med til Sosialvakttjenesten?

- Vi er opptatt av å få vite om sånne tilfeller når man kommer over det, så vi kan finne andre tiltak og unngå dette. Jeg kjenner likevel ikke nok til hva politiet har gjort i denne saken til å kommentere det, sier Listhaug.

Hun påpeker at kommunen hittil har vært svært fornøyd med samarbeidet med politiet, men at hun skal undersøke nøye hva som har skjedd i denne saken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget