RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overvåket ytterliggående algeriere i Norge

Sist oppdatert:
Flere personer med tilknytning til terrorgrupper i Nord-Afrika, ble for noen år siden overvåket av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge.

Oslo (NTB): Ifølge Aftenposten skal flere av de personene som ble overvåket av PST den gangen, fortsatt være aktive i det norske ekstremistiske miljøet.

Det var i 2005 at tre algeriske menn ble pågrepet i Italia, mistenkt for terrorisme. De var da i ferd med å reise tilbake til Norge der PST hadde overvåket to av dem i samarbeid med italiensk sikkerhetspoliti.

De ble i 2005 knyttet til salafist-gruppen GSPC, som hadde nære relasjoner til terrorgruppen Al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), som Mokhtar Belmokhtar var med i til like før jul. Han har dannet sin egen gruppe, Blodets undertegnere, som har tatt på seg ansvaret for angrepet mot gassanlegget i In Aménas.

De to algeriske mennene ble dømt til seks års fengsel i Italia i 2006.

Flere personer som ble kartlagt under spaningen av de to mellom 2004 og 2005, er fortsatt er aktive i Norge, skriver Aftenposten.

Informasjonssjef Martin Bernsen i PST bekrefter samarbeidet med italiensk politi i 2005, men er veldig ordknapp når han skal kommentere om det fortsatt kan finnes celler i Norge med tilknytning til terroristene i Algerie.

– Det finnes ekstreme grupper i Norge som vi har fokus på, er hans kommentar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere