RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ovnsalg det lukter svidd av

Foto: Olav Steimler
Om oljeovner blir forbudt, går i hvert fall Odd Bjørnset varme tider i møte.

Florø (TV 2 Nettavisen): - Den enes død – den andres brød, sier produsenten av utfordreren til oljefylte ovner i Norge.

De siste 10 årene er det solgt over en million oljeovner i Norge. Nå får bransjen tiden på seg frem til 1. juli med å dokumentere at ovnene er trygge. De leverandørene som ikke klarer å møte kravet fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), kan få omsetningsforbud.

- Lys framtid
Redselen for eksplosjonsfarlige varmeovner har gitt en boom for det lille firmaet Vestnes Produkt i Florø. I mange år har selskapet argumentert mot farlige ovner. Det siste utspillet kan gi nytt liv til en miljøovn som det lille selskapet tok patent på for mange år siden.

- Om oljeovner nå blir forbudt, ser vi lyst på fremtiden, sier Odd Bjørnset som er daglig leder av Vestnes Produkt.

På den siste uken har veksten i salget av ovner vært «eventyrlig», men Bjørnset vil ikke ut med hvor mange han ovner det lille firmaet hans har solgt.

- Faren velkjent
- Faren med oljefylte ovner burde være velkjent, hevder Bjørnset.

Det er 10 år siden branntekniske undersøkelser viste farene ved oljeovner.

- Oljefylt ovn har sine fordeler, men også store ulemper. Ulempene og de store faremomentene med oljefylte ovner kjente vi til da vi utviklet en miljøovn og tok patent på et produkt som ikke kan eksplodere, bli overopphetet eller som brenner støv til plage for astmatikere og allergikere. For oss har det vært en lang vei å gå, sier Bjørnset.

- I mange år har vi prøvd å fortelle publikum og forhandlere at de måtte tenke sikkerhet og miljø. Vi produserer så det lukter svidd i ovnsfabrikken, sier Bjørnset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere