Gå til sidens hovedinnhold

Øystein Hegvik (18) vant Idol

Slo Kristian Raanes (22) i finalen.

Øystein Hegvik fra Brekstad i Ørland i Trøndelag gikk helt til topps i Idol 2018, da han lørdag slo Kristian Raanes (22) i den TV 2-sendte finalen.

- Det føles mye, sier vinneren umiddelbart etter at dommeren har falt, og sliter med å finne ordene.

Den tapende finalisten, Kristian Raanes, velger å hylle vinneren på en svært sympatisk måte.

- Jeg er evig takknemlig for å ha fått lov til å være med så langt. Jeg unner Øystein hver eneste bit av suksessen som er i vente for ham, sier Raanes.

I finalen åpnet Hegvik med å synge «Berlin» av Ry X, etter at seerne hadde stemt fram denne sangen som ønskereprise. 22-åringen sang den samme låten på siste dag av bootcampen i programmet.

I tillegg valgte han selv å synge «Running To The Sea» av Röyksopp og Susanne Sundfør, mens han i likhet med Raanes valgte å synge «Before I Go» som originallåt fra plateselskapet Universal.

- Hele verden skal høre deg

- Jeg gleder meg til at hele verden skal få høre stemmen din. For den skal den. Hvis du vil det har du en helt enorm fremtid, for det er ingen som kan gjøre det du gjør, sa Idol-dommer Silje Larsen Borgan etter at Raanes hadde sunget «Running To The Sea» på sin egen, karakteristiske måte.

Raanes på sin side sang «Dancing On My Own» av Robyn og «Somebody Like You» av Keith Urban, men nådde altså ikke helt opp i lørdagens finale.

De to finalistene ble klare da Carlisle Sienes måtte takke for seg i sist ukes semifinale.

Greve gir seg

Tidligere på lørdag ble det kjent at Idol-dommeren Gunnar Greve er med i programmet for siste gang i finalen, ettersom produsenten har for mange prosjekter å jobbe med ved siden av Idol-dømmingen til å kunne fortsette på skjermen.

- Alt kommer til en ende, og vi har full forståelse for at sesong ti av Idol blir hans siste bak dommerbordet. Vi er svært takknemlige for innsatsen Gunnar har lagt ned i og for Idol på TV 2, sa programdirektør Jarle Nakken til TV 2.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken