Øyvind lurte døden

Øyvind (26) overlevde på mirakuløst vis, etter å ha blitt offer for den økende knivvolden.

– Legen sa at dette er det nærmeste man kommer døden, sier Øyvind Nybdal Nesjø til TV 2 Nyhetene.

26-åringen var millimeter fra å omkomme etter å ha blitt stukket ned med en 35 millimeter lang brødkniv en romjulskveld i 2004.

Hjertet stoppet
Da Øyvind kom til sykehuset hadde han nesten ikke puls, han hadde mistet store mengder blod og hjerte sluttet å slå i en kort periode.

Hadde kniven truffet et par millimeter til siden hadde han ikke hatt noe sjanse til å overleve.

Øyvind var på vei gjennom Levanger sentrum da han ble stukket. Ved en tilfeldighet så han en gjeng ungdommer som mishandlet en annen og forsøkte å bryte inn. Da gikk en av ungdommene inn i leiligheten og hentet en kniv som han brutalt kjørte inn i magen hans.

Kjøttøks og sabel
Øyvind er bare ett av ofrene for den stadig økende knivvolden. Bare hittil i år er det meldt om 182 episoder av knivstikking. Det er en økning på 50 prosent sammenliknet med i fjor, melder TV 2 Nyhetene.

Hittil i år har 500 kniver blitt beslaglagt i Oslo

– Det har vært alt fra kjøttøks til sabel. De sier det er til selvforsvar. sier stasjonssjef Bjørn Hansen tuil TV 2 Nyhetene.

Nå varsler hovedstadspolitiet enda flere knivrassiaer.

Måtte lære å gå
Etter å ha overlevd knivstikkingen, måtte Øyvind Nybdal Nesjø tilbringe til sammen seks måneder i sykesenga. Han måtte avbryte sjøfartsutdanninga, fordi den var for fysisk krevende.

– Jeg var helt hjelpeløs og måtte lære meg å stå og gå igjen. Helt frisk blir jeg nok aldri, sier Øyvind.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.