Gå til sidens hovedinnhold

P-gebyr for lang behandling

Parkerer du ved Rikshospitalet og skal til behandling som tar mer enn to timer, risikerer du p-gebyr.

I parkeringshuset ved inngangen Rikshospitalet går det nemlig bare an å betale avgift for to timer av gangen, melder TV 2 Nyhetene.

Nede ved ringveien, finnes det betalparkering uten tidsbegrensing, så om du er en sprek pasient med god tid kan du slippe boten.

Linda Holen fra Sandefjord var til behandling nylig, og behandlingen ble mer komplisert enn vanlig. Den tok tre timer. Og dermed ble det bot på Linda. Det har hun fått mange ganger før, som sist gang hun var til behandling:

- Jeg hadde jo ikke mulighet til å gå fra. Jeg hadde ligget stille i tre og en halv time, sier Linda til TV 2 Nyhetene.

Om ikke begrensningen på to timer hadde vært der, ja da hadde parkeringstilbudet blitt misbrukt, mener Rikshospitalet, som tjener opp mot seks millioner kroner på avgiftene og bøtene hvert år.

- Vi er nødt til å begrense det til to timer ellers får vi ikke plass, sier Randmod Omarhaug, sikkerhetssjef ved Rikshospitalet, til TV 2 Nyhetene.

Til TV 2 Nettavisen presiserer Omarhaug at pasienter som har fått gebyr når behandlingen har tatt lengre tid enn ventet, vil få gebyret makulert.

- Først skal man klage til Europarks klagebehandler. Dersom det ikke fører fram, så må de henvende seg til oss. Vi har veldig mange forskjellige kriterier for dette. Et av de mest soleklare er at behandlingen har tatt lengre tid enn man måtte påregne, sier Omarhaug.

Dersom du skal til behandling som tar mer enn to timer, og absolutt ikke kan gå de fire-fem minuttene fra hovedparkeringen like ned i gata, kan du be sykehuset om hjelp.

- Snakk med oss på forhånd så ordner vi det. Ikke noe problem. Det forutsetter at folk ikke kan gå i fire minutter, sier Omarhaug.

Lederen for den nye Klagenemnda for parkeringssaker, Leif N. Olsen, mener parkeringsløsningene ved sykehusene ikke er gode nok.

- De må ha en åpning som gjør at de kan få behandling innenfor den angitte parkeringstiden, sier Olsen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre