*Nettavisen* Nyheter.

På boligjakt i oljebyen

Siddismeglerne forteller deg hvor det blir mest populært å bo i årene som kommer.

19.09.06 10:00

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil

De siste ukene har meglerne i Oslo blitt enige om at Gamlebyen kommer til å bli populært, mens bergensmeglerne har kommet frem til at sentrum alltid vil være populært, men at bydelene Åsane og Fana kommer til å få en oppblomstring.

Nå er turen kommet til Stavanger.

Jæren og Sola
Birte Helgø er daglig leder i Garanti Eiendomsmegling i oljebyen.

- På Sola-området er det mange byggeprosjekter på gang og jeg tror nok Jæren også kommer til å bli et veldig populært sted å bo. Grunnen til at disse to stedene utmerker seg er at her er det fortsatt plass å bygge og det er flere boligprosjekter på gang, forteller hun til TV 2 Nettavisen.

Sentrum i Stavanger er ifølge Helgø alltid populært, men hun tror Jåsund på Sola vil bli det neste store.

- På Jåsund skjer det mye og det vil det bli kjempepop, vi merker trykket der ute allerede, forklarer Helgø.

Randaberg
Hos Exact trekker de også frem Sola som et hett tips på hvor det vil lønne seg å kjøpe bolig.

- På Sola skjer det ting. Det bygges mye nytt for de førstegangsetablerende og spesielt Skadberg like ved Sola sentrum er i god vekst. Jeg vil også trekke frem Randaberg som et sted som er i ferd med å få en god oppblomstring, forteller daglig leder hos Exact i Stavanger, Michael R. Myhre, til TV 2 Nettavisen.

Myhre forteller at de fleste nybyggene på disse stedene forsvinner lynraskt

- Mange velger å bosette seg i kommunene rundt Stavanger, der får de et nybygg for nesten samme prisen som en gammel rønne inne i byen som trenger oppussing, poengterer han.

Pop med enebolig
Gaute Ottesen er daglig leder hos Notar i Stavanger.

- De hete områdene i dag og som alltid vil være attraktivt er jo Eiganes, Våland, Stokka/Sandal, Mariero, Hinna og Vaulen. Sola er et område som er populært allerede, men som kommer til å vokse enda mer, det er et undervurdert område og prisene er litt lavere enn i sentrum, sier han.

Ottesen forteller at det har skjedd enormt mye på enebolig- og rekkehusmarkedet i oljebyen de siste 8-9 månedene.

- Det har vært et etterslep på eneboliger og rekkehus her i en lengre periode. Nå har det imidlertid tatt helt av i dette markedet. Et eksempel på dette er en kjøper som kjøpte en enebolig på Tastad fra et konkurrerende meglerfirma for tretten måneder siden, på mandag denne uken solgte han den samme leiligheten med 700.000 kroner i fortjeneste, forteller Ottesen.

Ut av sentrum
Hos Huus Eiendomsmegling i Stavanger har Faglig leder Inger Johanne Mauland troen på Storhaug og Sørabråtet mot Revheim.

- Spesielt på Sørabråtet har markedet eksplodert. Tendensen har kanskje snudd litt og folk vil ut fra sentrum fordi det er for dyrt der. Det som er med Stavanger er at det allerede er så tettbygd her og det bygges lite nytt for tiden, men de to stedene er gode tips, sier Mauland.

Industri blir bolig
Vi tok også en prat med lederen i Rogaland Eiendomsmeglerforening, Tormod Roth, for å høre hvor han tror det kommer til å bli populært å være siddis de nærmeste årene.

- I Stavanger øst foregår det et langsiktig prosjekt som kalles «Urban sjøfront». Dette er et gammelt industriområde som kommer til å få en oppblomstring og en helt ny karakter ettersom boligene blir bygget. Der vil det bli bygget i 20-30 år fremover og det kommer til å bli en helt ny bydel i byen vår, konstanterer Roth overfor TV 2 Nettavisen.

Byens fotballstolthet,Viking, flyttet fra sin gamle stadion i Jåttavågen i mai 2004. Nå er Jåttavågen blitt et av de mest populære stedene å flytte til for Stavanger-folket.

- Det er et attraktivt område og vil bare fortsette å øke. I tillegg har du Våland som er et område med lite gjennomgangstrafikk som vil få en oppblomstring, spår Roth.

Les flere eiendomssaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.