På dette friområdet bak kirkegården planlegges asyllandsby for 1000 personer

PÅ FRIOMRÅDE: Lars Asbjørn Hanssen, leder for bydelsutvalget i Vestre Aker, viser tomten der UDI og byrådet planlegger flyktningemottak.

PÅ FRIOMRÅDE: Lars Asbjørn Hanssen, leder for bydelsutvalget i Vestre Aker, viser tomten der UDI og byrådet planlegger flyktningemottak. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

- Vi vil gjerne bidra, men kommunen må ta seg tid til å lytte til oss. Vi kan peke på bedre tomtealternativer i bydelen, sier lokalpolitiker.

OSLO (Nettavisen): - Vi forstår hastverket, og vi vil gjerne bidra til at Oslo kommune skal klare å ta imot flyktningene, men byrådet bør ta seg tid til å lytte til lokale innspill.

Lars Asbjørn Hanssen (H), bydelspolitiker i Vestre Aker i Oslo, skuer ut over friomorådet bak Voksen kirkegård på Røa i Oslo vest. Her vil UDI bygge en asyllandsby for 1000 personer. Byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad (Ap), har reguleringsplanen klar og uttalte sist uke til Nettavisen at dette ikke er en vanlig byggeprosess. Staten presser på for å bosette flyktninger, og det vil gå fort i svingene, uten vanlige runder med høring og klageadgang.

Les også: Vil bygge asyllandsby for 1000 personer i Oslo: - Det må gå fort i svingene

Startskudd 10. desember?

Planen er å ha alle vedtak klappet og klare innen 10. desember og få byggingen realisert tidlig i 2016.

Planene om en asyllandsby har satt sinn i kok i bydelen. Naboer frykter omfanget og reagerer på at de kan bli frarøvet et populært friområde.

Men Lars Asbjørn Hanssen, som leder bydelsutvalget, avviser at de sier nei til flyktningemottak som sådan:

Vil bli involvert

- Vi vil gjerne bidra. Vi kan ikke bare sitte her og la andre ta ansvaret. Vi skal være med å dra lasset, men det hadde skapt mye større velvilje om byrådet involverte bydelsutvalget og naboer og trakk veksler på den lokalkunnskapen vi har. Nå står de i fare for å trampe i stykker den velviljen som er.

Tidlig i prosessen var det et møte mellom byrådet og bydelspolitikerne der planene for blant annet Voksenjordet ble presentert, men ifølge Hanssen bar møtet lite preg av drøfting, men mer av diktat.

Nå står de i fare for å trampe i stykker den velviljen som er

- Hvis de hadde kommet til oss og presentert behovet, kunne vi ha kommet med innspill på tomter. Vi mener det finnes langt bedre alternativer enn friområdet på Voksenjordet. Vi har for eksempel Himstadplasen nær Bogstad og et område i Styggedalen ved en nedlagt hoppbakke, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØNSKER DIALOG: - Hvis de hadde kommet til oss og presentert behovet, kunne vi ha kommet med innspill på tomter, sier Lars Asbjørn Hanssen. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.