RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På flukt etter babydød

Sist oppdatert:
En ambassade-ansatt (31) som er siktet etter at sønnen på fem måneder døde, har rømt Norge.

31-åringen har vært på flukt i tre år, etter at sønnen døde av skader han fikk hjemme sammen med faren i en leilighet i Oslo.

Den 23. mars i 2003, mens moren var borte fra hjemmet, skal guttebabyen ha fått alvorlige skader, som han senere døde av. Barnefaren ble siktet for å ha skadd gutten.

- Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Utover det vil jeg ikke kommenter detaljene rundt hva som skjedde i hjemmet der de bodde, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Kjærester i Oslo
Den nå 33 år gamle moren fra Filippinene og den 31 år gamle mannen, som er fra Bangladesh, traff ifølge Hjort Kraby hverandre da de bodde og arbeidet i Oslo.

Begge skal ifølge politiadvokaten da ha jobbet på hver sin ambassade, og de ble etter hvert samboere.

Sammen fikk de en gutt. Da denne babyen døde, var han fem måneder gammel.

Rømt fra Norge
Barnefaren rømte fra Norge etter at barnet døde.

- Han ble bare borte. Han er etterlyst i hele verden, og har vært etterlyst i tre år. Vi jobber med å finne ut hvor han oppholder seg, sier Hjort Kraby til TV 2 Nettavisen.

31-åringen befinner seg mest sannsynlig et sted i Europa, der han verken har lovlig opphold eller arbeidstillatelse.

Den siktede 31-åringen er kjent med at han var mistenkt i saken, men han har ikke fått forkynt siktelsen mot seg. Han har heller ikke forklart seg for politiet. Det er bakgrunnen for at politiet velger å fortelle lite om hva som skjedde da barnet døde.

- Jeg har kun vært i kontakt med min klient en gang, da han var mistenkt i saken. Derfor vet jeg ikke hvordan han stiller seg til siktelsen, sier advokat Rune Selbo til TV 2 Nettavisen.

Skal reise hjem
Moren sliter fortsatt med sønnens dødsfall, og er svært nedbrutt. Utlendingsnemnda har nettopp fattet et vedtak om at hun må reise tilbake til hjemlandet.

Hun vil be om at rettsmedisinsk institutt frigir det døde barnet, slik at hun kan ta han med hjem.

- Det er bare sønnen min jeg har igjen i Norge. Jeg vil gjerne ha han med hjem, for å sørge der, sier hun.

Årsaken til at norsk politi på tre år ennå ikke har kommet videre med barnedødsfall-saken, er nettopp at den siktede i saken er på rømmen.

- Vi vil vente til den siktede eventuelt skulle dukke opp. Dette er jo en tragisk sak med en alvorlig strafferamme, sier politiadvokat Hjort Kraby til TV 2 Nettavisen.

31-åringen risikerer 8 års fengsel dersom saken kommer opp, og han blir dømt for det han er siktet for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere