*Nettavisen* Nyheter.

På glattcelle etter SMS-spøk

Morten Wohlen sendte en SMS-spøk til en bekjent. Det fikk ham pågrepet og kastet på glattcelle.

Wohlen ble stoppet av politiet på vei hjem sammen med sin gravide samboer. Bilen de satt i ble vinket til side av en politimann, og det de først trodde var en rutinekontroll viste seg å være en planlagt politiaksjon, skriver Trønder-Avisa.

Politiet gikk ikke mot førersiden i bilen, men kom rett til passasjersetet ser Wohlen satt.

– Jeg fikk beskjed om at jeg var arrestert, og måtte bli med ut av bilen hvor jeg ble påsatt håndjern, sier Wohlen til avisa.

Fikk ikke vite hvorfor
Han fikk ikke vite hvorfor han var pågrepet, det fikk han først høre under politiavhørene etter å ha måttet sitte på glattcelle.

– Jeg fikk vite at jeg var pågrepet på bakgrunn av tekstmeldinger jeg hadde sendt til en bekjent. Etter hvert skjønte jeg at de hadde tatt en uskyldig fleip på fullt alvor, forklarer han til avisa.

Wohlen hevder at han 14 dager i forveien hadde fått en tekstmelding fra en bekjent, der det stod at han gjerne skulle ha kjøpt en liten sprit.

– Jeg svarte på tull at jeg ikke solgte småskvetter. Skulle han kjøpe noe, måtte det bli en dunk.

Leste meldingene
Men han fikk seg en stor overraskelse da det viste seg at politiet hadde lest tekstmeldingene. Hans bekjent hadde nemlig blitt pågrepet noen dager etter meldingsutvekslingen, og han hevder at politiet må ha gått gjennom meldingene.

Deretter fikk lensmannen i Verdal innhentet en ransakingstillatelse fra Stjør- og Verdal tingrett på bakgrunn av tekstmeldingene, før de pågrep Wohlen.

Ransakingen av huset til Wohlen viste ingen tegn på at 24-åringen drev spritsalg. Riktignok ble det funnet et gammelt hjemmebrentapparat på låven, men politiet måtte konstatere at apparatet ikke hadde vært brukt på 40 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.