*Nettavisen* Nyheter.

På jakt etter tyvfiskerne

De tyvfisket, grillet og drakk øl - i hele Oslos drikkevann. Men så kom oppsynsmannen. Og vår kameramann. Se video.

Selv om det er midt i krepsetiden, er det ikke lov å fiske hvor man vil. Man må ha krepsekort. I tillegg så finnes det flere drikkevann i Oslo som er totalfredet. Der er det strengt forbudt å lyse etter kreps.

- Det er ulovlig å fange kreps ved drikkevannene våre, fordi det er fare for at det kan komme bakterier fra fiskeutstyret som ødelegger drikkevannet vårt. I tillegg er det mange som kaster fra seg søppel som forurenser, sier Hans-Petter Gulbrandsen. Han jobber som fagarbeider i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune. Gulbrandsen har blant annet ansvar for å gå vakter for å kontrollere at ingen forurenser drikkevannet.

Nettavisen var med oppsynsvakta på jakt etter tyvfiskerne.

186138

Gulbrandsen kontrollerer ikke om krepsefiskerne har krepsekort, for det er det andre som gjør. Han kontrollerer at ingen fisker, kaster søppel eller bader i drikkevannet. På grunn av risikoen for forsøpling er det innført en 50 meters sone rundt alle drikkevannene, hvor det er strengt ulovlig å skulle bevege seg innenfor.

Men dette er det mange som blåser i. De tar med seg verktøy og bryter seg gjennom gjerder og porter. Dette er et spesielt problem nå i krepsetiden. Mange personer trosser reglene og fisker kreps midt på natta, selv om de vet at det er strengt ulovlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.