På line over Lysefjorden

Han kaller seg balansekunstner, og gjør ting vi andre blir svette i hendene bare ved å tenke på. I dag utfordret han skjebnen nok en gang. Se bilder og web-TV fra Prekestolen.

31.07.04 20:09

Vi er ved Kjeragbolten i Lysefjorden, tusen meter over havet. Et nytt stunt klargjøres. Eskil Rønningsbakken har bestemt seg for å strekke seg enda litt lenger enn i fjor - da han balanserte med fire stoler på selve bolten.

Nå vil han balansere på line, og allerede under forberedelsene merker han at det er kraftig kastevind. Og han er uten sikringsutstyr.

- Faller du er, har du ikke mye behov for redningsfolk. Jeg setter mitt eget liv i fare, men utstyret er en vesentlig faktor. Det må fungere og være sikkert, sier Rønningsbakken til TV 2.

Stuntet er godt planlagt, og han bygger seg gradvis opp psykisk ved å gjøre småstunt.

Rønningsbakken kravler deretter ni meter ut på linen - midtveis ute skal han balansere.

Han må gjøre flere forsøk, og strever litt der tusen meter over ura - for vaieren vrir på seg - og den vibrerer.

Til slutt står han oppreist i 20 lange sekunder. Og han sier seg fornøyd.

- Når jeg står på linen får jeg en suselyd i ørene. Jeg hører eller ser ingenting annet det jeg fokuserer på - et punkt på linen foran meg, forteller Rønningsbakken etter stuntet.

(For å se stuntet på web-TV (betaltjeneste): klikk på lenken oppe til høyre i artikkelen. Deretter registrer deg og logg deg inn. Innslagget finnes på nyhetene 18.30).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.