RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pacemaker» for epileptikere

Nå kommer «pacemakeren» for epileptikere - en innoperert elektrode som skal bremse anfallene.

(SIDE2): Med den såkalte vagusnervestimulatoren er en ny behandling for barn med alvorlig epilepsi introdusert, ifølge Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Forsøk som er gjort på 60 barn med epilepsi i perioden 1996 til 2003 viste positive effekter av behandlingen. Barna hadde det til felles at de ikke ble bra av medisiner.

Elektroden ble festet ved en hjernenerve på halsen (den såkalte vagusnerven) og impulser herfra sendes til hjernen. En batteridrevet stimulator med en levetid på åtte år opereres inn under kragebenet eller i armhulen.

72 prosent av de som deltok i undersøkelsen rapporterte om positive effekter av behandlingen, skriver Tidsskrift for Den norske lægeforening. De presenterer undersøkelsen i siste nummer.

Konklusjonen er at vagusstimulering kan være et nyttig supplement til medikamentell behandling av alvorlig barneepilepsi, men at det inntil videre bør være et tilbud til utvalgte pasienter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere