*Nettavisen* Nyheter.

Pågangen av turister fører til prishopp for utsiktsplass i Ålesund

Ønsker du å se den vakre solnedgangen over Ålesund fra Fjellstua på Aksla, må du neste år belage deg på å måtte ut med 100 kroner. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Den spektakulære utsikten fra Fjellstua på fjellet Aksla i Ålesund er et yndet turistmål, men turisttrykket fører til prisøkning for inngang til terrassen.

– Fjellstua skal være tilgjengelig for byens befolkning. Det er intensjonen. Samtidig er vi nødt til å ta betalt for turistene, ellers får vi tilstander som ikke ligner noe som helst, sier Gunnar Haagensen i Brødrene Jangaard AS, som eier Fjellstua i Ålesund til Sunnmørsposten.

Mens Fjellstua i år har tatt 15 kroner for voksne og 5 kroner for barn, settes prisen neste år opp til 100 kroner i forbindelse med oppgradering av terrassen. Ifølge selskapets nettsider skal det lages en utendørs, og delvis innendørs, utsiktsplass og kafé.

Haagensen peker på at Fjellstua i dag kun sitter igjen med 10 kroner per person fra samarbeidsaktørene – cruisebåtene, Bytoget og hop-on-hop-off-bussene. Selv om alle føler et eierskap til Fjellstua, er det store utfordringer i turistsesongen, med høye kostnader til drift og ikke minst vedlikehold.

Det er først og fremst turistene de ønsker å penger fra, og det jobbes med løsninger for byens befolkning.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag