Gå til sidens hovedinnhold

Pågrep asylsøkere på rømmen

Stakk av fra utlendingsinternat etter en brann.

Fem utviste asylsøkere rømte natt til tirsdag fra Trandum utlendingsinternat i Ullensaker kommune i Akershus etter en brann.

- Alle fem er nå pågrepet, forteller operasjonsleder Sven Arild Hallås ved Romerike politidistrikt til Nettavisen. Den siste av de fem ble pågrepet klokka 08.23 på Jessheim.

Rømte under brann
De femte rømte i forbindelse med en brann natt til tirsdag. Totalt 35 personer ble evakuert under brannen. Brannen ble slukket i løpet av en halv time. Åtte av rommene fikk røyk- og sotskader. Fire ansatte ved internatet ble sendt til legevakt for sjekk, men ingen ble alvorlig skadet, ifølge Romerikes Blad.

To av de fem som rømte ble funnet ikke langt fra internatet. De to andre ble funnet ved hjelp av politiets hunder. Sistemann var lengst på frifot, men ble altså pågrepet litt over klokka 08.

Venter på å bli kastet ut av landet
Trandum utlendingsinternat drives av Politiets utlendingsenhet. Her plasseres de som ikke har lovlig opphold i Norge og som skal kastes ut av landet. Det kan være fordi de har fått sin asylsøknad avslått, fordi de er pågrepet for manglende identitet eller fordi de har begått lovbrudd.

Varslet tøffere linje
I begynnelsen av desember i fjor varslet justisminister Knut Storberget (Ap) at norske myndigheter en tøffere politikk for å sende asylsøkere uten lovlig opphold ut av landet. Søndag 6. desember ble en gruppe på 30 irakere - blant dem 11 straffedømte - satt på flyet til Bagdad. Dette var den første tvangsreturen norske myndigheter haddde gjennomført på mange år. Irakerne ble samlet nettopp på Trandum leir og kjørt direkte ut på rullebanen på Gardermoen.

Les også: - Vil være hardere i klypa

På en pressekonferanse i etterkant sa justisministeren at det vil bli flere slike uttransporteringer i tida framover.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken