*Nettavisen* Nyheter.

Pågrep ransmistenkte på Gardermoen

De to mennene fra Estland som har vært etterlyst etter ranet på Karl Johan, ble i dag pågrepet på Gardermoen.

11.08.05 15:52

De to esterne, Romek Tohver (28) og Christian Uutsalu (23), ble etterlyst av norsk politi kort tid etter det grove ranet. Torsdag fikk norsk politi napp.

- De ble pågrepet på Gardermoen i dag. De er nå fraktet til politihuset i Oslo og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Tohver og Uutsalu er begge kjente av estisk politi. Ifølge Stensrud har det vært stor interesse for ranet i estisk media.

Truet med lekepistol
Ranet av Fokus bank skjedde midt på dagen. Ranerne skal ha brukt leketøyspistoler og fått med seg så mye som 200.000 kroner. Ranet er beskrevet som svært grovt, men ikke veldig godt planlagt.

Mennene rettet pistoler mot hodene til de bankansatte, men under flukten mistet de mye som politiet senere brukte i jakten på dem.

Allerede lørdag 23. juli gikk politiet til aksjon i Anker sommerhotell i Oslo. Der ble to personer pågrepet for ranet. Den ene av de to har alt tilstått for ranet, men fortalte lite om det som skjedde. Han har heller ikke avslørt hvem andre som deltok.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Knyttes til ranet
Politiet overvåket en periode mennenes hotellrom i håp om å pågripe flere, men de ranssiktede kom seg unna. Politiet har likevel sikret seg klær og annet som har gitt dem gode ledetråder i jakten på de to siste ranerne.

- Disse to knyttes direkte til selve ranet og de knyttes også til å ha bodd på hotellet. Gjennom etterforskningen har vi forstått at vi manglet to ranere, og det er disse to. Vi er ganske sikre på det, sa fungerende leder ved Organisert Kriminalitetsseksjon ved Oslo politidistrikt, Øyvind Nordgaren, til TV 2 Nettavisen for to uker siden.

Bilder fra overvåkingskameraer rundt Karl Johan viser at det var tre personer som utførte ranet av Fokus bank. Politiet mener nå å vite hvem alle disse tre personene er. I tillegg har de pågrepet en for medvirkning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag