*Nettavisen* Nyheter.

Pågrep tyvene selv

Foto: (Rana Blad)

Da innbruddstyver flere ganger hadde herjet ved Rana bilopphogging fikk de ansatte nok. Ny teknologi gjorde at de raskt kunne pågripe tyvene selv.

28.08.10 08:03

Daglig leder Odd Rune Hanssen viser oss nyvinningen som gjorde at han selv for et par netter siden kunne rykke ut for å pågripe to tyver som tok seg inn i bedriften, skriver Rana Blad.

Det hele var gjort mulig grunnet et lite kamera og en mobiltelefon, og det kostet bare et par tusenlapper.

- Det startet med at Freddy Hanssen var på et møte i Kristiansand og utpå kvelden fikk en kollega inn en melding på mobiltelefonen. Meldingen viste seg å være et bilde av innbruddstyver som tok seg inn i kollegaens bedrift. Da var det en enkel sak å varsle vaktselskapet som dermed rykket ut for å pågripe to polakker. Siden teknologien var så enkel og lite kostbar så investerte vi i noen kameraer for å prøve og det skulle vise seg å være et fornuftig kjøp. For et par netter siden fikk jeg inn en melding fra kameraet og det viste tydelig at to tyver var på vei inn vinduet der vi hadde satt opp et av kameraene, sier Odd Rune Hanssen til Rana Blad.

Tyver i lokalet
Dermed kastet han seg i bilen og på kort tid kom han til arbeidsplassen der to ubudne gjester befant seg.

- Da jeg fikk meldingen ringte jeg til politiet og heiv meg i bilen. På kort tid kom jeg til jobben og inne i lokalene kunne jeg pågripe to menn som var på tyveritokt. Den ene greide jeg å holde til politiet kom, men den andre greide å stikke av. Jeg kan vel si at de begge ble rimelig skremt av hele opplevelsen da jeg kom busende inn og jeg tror ikke jeg vil se de her med det første, sier han.

Enkel teknologi
Teknologien bak de innkjøpte kameraene er såre enkel. De sender et bilde som en vanlig mobiltelefon når noe rører seg foran dem.

Hanssen ser derfor fram til netter der de ansatte kan sove i ro.

- Det har vært så galt her at vi noen ganger har sovet på jobben, men nå er det heldigvis slutt med det. Når noe rører seg foran kameraet så sender det først en melding om at det er aktivitet på plassen. Så tar det umiddelbart fem bilder som sendes til våre mobiltelefoner. Dette gjøres momentant og derfor spiller det ingen rolle om tyvene kaster kameraet etter at de har sett det. Vi har allerede fått både melding og bilder, sier han til Rana Blad.

Flere henvendelser
Nå har firmaet fått henvendelser fra flere bedrifter i Rana som vil prøve det samme. Hanssen forstår at folk er leie av alle innbruddene.

- Det er jaggu ikke rart at borgervernet oppstår når det kryr av folk som bare vil skape faenskap. Vi har allerede blitt kontaktet av mange firmaer som har hørt at disse kameraene fungerer hos oss og at de vil gå til innkjøp av dette selv. Når man tenker på at det eneste man gjør er å sette inn et Simkort og det at man kan sette kameraet hvor man vil så blir nok ikke vi de eneste i Rana som har disse. Tyvene bør nok passe seg heretter. Nå vet vi hvem de er og hvor de er, sier Hanssen.

Les flere saker hos Rana Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.