RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepet etter legedrap

Bæres ut
Bæres ut Foto: Ørjan Nilsson / TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Politiet ber moskéer om hjelp etter drapet på lege Stein Sjaastad (59).

Store politistyrker jakter onsdag kveld på en navngitt asylsøker fra Algerie. Politiet har allerede aksjonert på flere adresser i Oslo, men mannen er fremdeles på frifot.

Ifølge kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med, har politiet nå gått ut til en rekke moskéer i Oslo og bedt dem om å kontakte politiet dersom de har opplysninger som kan være til hjelp i jakten.

På frifot
- Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Han kan være bevæpnet og vi advarer folk mot å gjøre noe på eget initiativ dersom de ser ham, sa politioverbetjent og leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, på en pressekonferanse onsdag kveld.

Mannen politiet nå jakter på var pasient hos Sjaastad. Han er en 37 år gammel mann fra Algerie som har bodd i Norge i litt over et år.

Truet sekretær
Det er forløpig uvisst hva som skjedde inne på legekontoret onsdag formiddag. Det som er klart er at 37-åringen skal ha trukket kniv og truet både Sjaastad og hans sekretær.

- Sekretæren kom seg unna, men det endte med at legen ble utsatt for denne hendelsen, sier Abrahamsen.

- Tyder ting på at Sjaastad har gått mellom knivmannen og sekretæren?

- Vi vet ikke hva som skjedde der inne. Dette regner vi med å få vite ut fra de tekniske undersøkelsene samt i avhør med sekretæren, sier Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Stort søk
Politiet har siden drapet lett etter mannen med store politistyrker. Søket pågår fremdeles.

- Vi har et omfattende søk på gang, også i våre nabodistrikter. Nå håper vi på napp et sted, sier han.

Politiet ønsker ikke å gå ut med flere detaljer rundt den etterlyste eller jakten som pågår.

- Vi må ta høyde for at han følger vår etterforskning gjennom media, sier Abrahamsen, som heller ikke vil svare på hvor mannen bor.

Politiet har ikke etterlyst flere i forbindelse med drapet, og Abrahamsen sier at de er svært sikre på at de jager riktig mann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere