Gå til sidens hovedinnhold

Pågrepet etter politijakt

Politiet tror de har tatt mannen som skjøt mot politiet og truet til seg en politibil.

Natt til onsdag ble en politibil kapret av en mann som avfyrte flere skudd og truet en politipatrulje på Jæren. Nå mener politiet at de har pågrepet vedkommende, en 36 år gammel mann.

Les også:Truet til seg politibil

- Vi har pågrepet en mann som kan ha noe med denne skytingen å gjøre. Han er en kjenning og ble pågrepet uten dramatikk på en adresse utenfor Sandnes, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

- Vi antar dette er mannen vi har vært på jakt etter, legger han til.

Like etter klokken 08 onsdag morgen ble mannen pågrepet.

Det var klokken 00.35 natt til onsdag at to politipatruljer kontrollerte en personbil med to menn i ved Soma gård i Sandnesveien.

Foranledningen var at personbilen hadde nektet å stanse for kontroll, og en forfølgelse hadde endt opp i Sandnesveien. Ut fra bilen kom en mann som avfyrte flere skudd. Han rettet deretter skytevåpenet mot politifolkene, samtidig som han satte seg inn i en av politibilene.

Ifølge Bjørnevoll skal våpenet ha vært av en finkalibret type, muligens en pistol.

Politibilen som ble stjålet kjørte sørover mot Klepp, og endte ut av veien på Voll, like ved Bore kirke. Herfra stakk mistenkte av til fots. Senere skal han ha truffet på en 33 år gammel mann på moped, og truet til seg hans moped. Slik kom han seg ut av området.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021