RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepet etter våpentrusler

Sist oppdatert:
Mannen som truet to kvinner og deres barn med pistol i Drøbak søndag, er pågrepet og erkjenner straffskyld. Pistolen dro han fram etter en diskusjon om hundehold.

Et politihelikopter og politi med hunder jaktet på mannen søndag kveld. Klokken 21.39 fant de ham.

- Han ble pågrepet av bevæpnet politi i umiddelbar nærhet til sin bolig i Drøbak. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder Eivind Valland ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mannen satt sent søndag kveld i avhør, og erkjenner ifølge NTB straffskyld.

– Han er løslatt etter avhør. Det vil bli en straffereaksjon, men det er juristene som skal ta stilling til hva den blir, sier operasjonsleder Eivind Valland i Follo politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet har 30-åringen i avhørene natt til mandag innrømmet at han viste fram skytevåpenet. Han mener at han ikke truet, men erkjenner at oppførselen hans kan ha skremt barna og kvinnene.

Diskuterte hunder
Det var like før klokken 15.30 søndag ettermiddag at mannen truet to kvinner og deres barn med pistol i en skog ved golfbanen i Drøbak.

- Det har oppsto en diskusjon om hundehold mellom kvinnene og gjerningsmannen, noe som i første omgang endte med at mannen gikk fra stedet. Etter ett kvarter dukket han opp igjen, med pistolen, sier Myklatun.

27-åringen skal ha blitt sint da kvinnene påpekte at han ikke hadde hundene sine i bånd.

- Han sa til kvinnene at han kunne gjøre noe med våpenet. Mer detaljer om hvordan han truet, har vi ikke, sier operasjonslederen.

Inrømmer våpenhold
Overfor politiet har han innrømmet at han var på stedet med et håndvåpen, nærmere bestemt en luftpistol - en etterligning av en 357 Magnum.

Verken kvinnene eller barna skal ha kommet fysisk til skade som følge av truslene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere