RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepet etter væpnet ran

Sist oppdatert:
Ransmennene ranet banken for 400.000 kroner og stakk til utlandet.

- Vi har pågrepet fire menn, to på 20 år og to på 23 år, i Drammens-området søndag, sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til Nettavisen.

Tre av de fire er siktet for ran eller medvirkning til ran av Sparebanken Sør fredag 20. april. Den fjerde siktes for heleri for deler av ranspengene, som skal ha vært drøye 400.000 kroner.

Kjent hos politiet\
Ifølge politiet er alle de fire pågrepne fra Drammens-området. De vet imidlertid ikke hvorfor de valgte å rane akkurat denne banken i Kristiansand.

- Ingen av dem er dømt for ran tidligere, men politiet hadde noe kjennskap til disse personene fra før, sier etterforskningsleder Geir Hansen.

Dro til utlandet
Rundt 100.000 av ranspengene skal ha vært i utenlandsk valuta. Politiet jobber nå ut fra en teori om at tre av de fire dro til utlandet rett etter ranet og kom hjem nylig.

- Vi vil imidlertid ikke gå ut med noe teori om hva de tre gjorde i utlandet, sier Hansen.

Han sier ingen av de fire forsøkte å slippe unna da de ble pågrepet. Politiet skal ikke ha vært væpnet under pågripelsen.

- De får nå tilbud om å avgi forklaring i dag, mandag. Deretter blir det lagt opp til varetektsfengsling i morgen, sier Hansen.

Han utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere