RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepet for Hedda-drapet

Sist oppdatert:
Somalieren Hassan Samriye Hashin (bildet), siktet for drapet på Hedda Karterudseter ved Sogndal folkehøgskule, skal være pågrepet av politiet i Nederland.

Politiet bekreftet pågripelsen av en mann overfor TV 2 Nyhetene tidligere i ettermiddag.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått melding om at en person er pågrepet, men jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte om det er riktig person som er tatt. Noen sikker identifikasjon er ikke foretatt, sier politiadvokat Knut Broberg i Sogn politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet håper på en avklaring vedrørende mannens identitet fra nederlandsk politi mandag.

- Utover det kan jeg si at det ikke er noen dramatikk knyttet til det som har skjedd. Hvis det viser seg at det er rett person, vil det bli iverksatt en utleveringssak, opplyser Broberg.

Det skal ha vært eletroniske spor som ledet politiet til mannen.

Kripos avsluttet etterforskningen i Sogndal i midten av november. Siden da har politiet konsentrert seg om jakten på den siktede 35-åringen. Den 35 år gamle somalieren Hassan Samriye Hashin er etterlyst over hele verden etter drapet på den 19 år gamle folkehøgskoleeleven.

35-åringen forsvant fra Sogndal kort tid etter drapet og skal ha tatt ut en større pengesum før han forlot bygda.

Karterudseter ble funnet død på rommet sitt på Sogndal Folkehøgskole torsdag 28. oktober i fjor. Flere vitner har fortalt at de så 35-åringen sammen med den 19-årige jenta i timene før hun ble drept.

Politiet har funnet DNA-spor på åstedet. Politiadvokat Knut Broberg har bekreftet at funnene knytter den drapssiktede 35-åringen direkte til drapshandlingen.

Om det er den 35-årige Hashin som er pågrepet, vil han trolig bli utlevert til Norge i løpet av kort tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere